Zaterdag 6 april hielden wij onze voorjaarstandemtocht.
Na enkele afmeldingen gingen we uiteindelijk met 11 tandems op stap. We waren totaal met 24 mensen. We begonnen met koffie in de Enk en de route bracht ons via Berkum en de Lichtmisweg naar Rouveen. De 6 km langs de snelweg was helaas onvermijdelijk om zo snel mogelijk in Staphorst te komen.
Ook de lange weg door Rouveen was wat saai maar het warme onthaal in museumboerderij Staphorst maakte veel goed. Het was prima fietsweer en de stemming zat er goed in. In Museumboerderij kregen wij een heerlijke lunch, konden we een bezoekje brengen aan de Museumboerderij en kregen we van 4 dames een workshop Staphorster Stipwerk. Je kon kiezen uit een linnen tas bedrukken of een ringband. Iedereen was vol overgave bezig hoewel sommigen er de voorkeur aan gaven om te kijken en te luisteren.
De kunstwerken moesten nog even drogen en die zouden later bij Hans in Zwolle worden thuisbezorgd.
Het was tegen half 3 toen wij weer opstapten. Via Rouveen bereikten we de afslag Groensland die ons tot dichtbij Hasselt bracht. Via de dijk fietsten we terug naar Zwolle. Tegen vijven was iedereen terug bij de Enk waar we de dag afsloten met een drankje.De foto’s onderweg en in Staphorst zijn gemaakt door Miny Veenema die tevens Leida Bolsenbroek in haar auto meenam zodat zij toch de lunch en de workshop in Staphorst kon meemaken.
Het was een prima fietsdag zonder pechgevallen.
Alleen 1 tandem kon rechtstreeks naar de fietsenmaker vanwege een zwabberend achterwiel.
De zomertocht wordt verreden op zaterdag 20 juli.

Bekijk hier de foto’s.