We begonnen deze dag zoals gebruikelijk met koffie. Maar deze keer was er i.p.v. cake gebak bij de koffie. Dit i.v.m. de feestelijke uitreiking van twee nieuwe tandems die ons werden geschonken door Bartimeus en uitgereikt door Leonie Tadema. Ook de startplek was deze dag anders. We zaten op het terras bij Het Engelse Werk. Hier was ook de finish deze dag.

Om te ervaren hoe het is om als blinde of slechtziende achterop een tandem te zitten, had Leonie blinddoeken meegebracht. Drie vrijwilligers wilden dit wel eens ervaren en reden met drie van onze voorrijders enkele rondjes in Het Engelse Werk. Het was een hele belevenis en soms best eng om je helemaal over te geven vertelden ze na afloop.

Daarna werden de routeboekjes uitgedeeld die door Remco Aaldenberg was samengesteld, zowel in braille als in lettervorm. Ook weer voorzien van extra informatie over de omgeving. Er deden 13 koppels mee, een ongekend groot aantal voor de Gilde tandemtochten. Ook stelde Hans twee nieuwe deelnemers voor, Patricia Bron en Cor Groenwegen.

Dit waren alle deelnemers: resp. achterrijder en voorrijder

 1. Hennie Halfwerk en Tineke Bloem
 2. Remco Aaldenberg en Hans Veenema
 3. Douwe Feenstra en Leo Brussee
 4. Jan van Ravenhorst en Marga van Dongen
 5. Rob van Diermen en Cor Groenewegen
 6. Marcel Zandbergen en Jan Flokstra
 7. Jan Meppelink en Nico de Kleine
 8. Gerda Schuddeboom en Remmelt Veenema
 9. Freddie Kluin en Everlien van de Berg
 10. Patricia Bron en Maria van Velsen
 11. Rine Kluin en Cas ter Haar
 12. Ronald van Angeren en Henk Heldoorn
 13. Joop Schrijver en Roel Veeninga

Bezemwagen: Jan Aaldenberg en Leida Bolsenbroek

Het was schitterend weer om te fietsen. De route voerde ons eerst een stukje langs de IJssel om vervolgens langs het Zwartewater naar Hasselt te gaan.

In Hasselt reden we langs de mooie grachtjes Brouwersgracht en Baangracht om vervolgens via de molen op de Stenendijk te komen. In Genne bij ijsboerderij Glinthuys lunchten we.

Het was uitstekend voor elkaar en we konden zelfs buiten zitten. Helaas kregen Cas en Riné met hun tandem vlakbij de lunchplek een lekke band en konden niet meer verder fietsen. De band was helemaal versleten. Gelukkig konden zij met de auto verder mee. De tocht ging verder naar Zwolle en volgde de Vechtdijk bij Berkum. Een groot deel van de tocht volgde het rondje Zwolle. Bij de golfbaan hadden we een extra rustpunt ingelast om even wat te drinken.

Via de Wythemerplas en de Sekdoornseplas arriveerden we in Zwolle-zuid en via de IJsseldijk bereikten we weer Het Engelse werk waar voor ons een terras was gereserveerd. Zo tegen 5 uur namen we afscheid van elkaar en werden de tandems uit de stalling weer naar Assendorp gebracht. We konden terugzien op een zeer geslaagde dag.