Zaterdag 4 juni hebben we als Gilde rijders onze tweede tandemtocht weer gereden van dit seizoen. Er deden totaal 6 koppels mee.

Deelnemers Gilde Rijderstocht op zaterdag 4 juni

Koppels:

  1. Freddy en Gerrit
  2. Douwe en Leo
  3. Jan en Marga
  4. Joop en Gerrit
  5. Titia en Everlien
  6. Remco en Hans

De bezemwagen werd weer gereden door Jan Aaldenberg met Leida Bolsenbroek als inzittende.

Na een kop koffie in de Enk reden we even na half 11 weg. Het weer was prachtig.

Via Berkum en de Vechtdijk reden we richting Dalfsen. Bij het waterproductiebedrijf van Vitens. stapten we even af en vertelde Hans hierover. Het bedrijf is helemaal ingepast in het landschap.In Dalfsen staken we bij de blauwe bogenbrug de Vecht over en reden aan de andere zijde verder langs Mooi Rivier en de stuw naar Vilsteren.

In Vilsteren bij de Klomp werden we hartelijk ontvangen.Een aparte kamer was voor ons ingericht en we konden gezellig rond twee grote tafels de lunch gebruiken.

Na het eten vervolgden we onze route door de bossen richting Dalfsen. Bij de Emmertochtsloot pauzeerden we even en stond Jan van Aaldenberg klaar met een lekker sapje. Gerrit en Joop namen hier alvast afscheid omdat ze nog bij iemand langsgingen.Wij fietsten via de Marshoek richting Wythem. Bij de spoorwegovergang aan de Herfterlaan reden we via het Selhorstpad naar de Heinoseweg. Halverwege stopten we nog even en vertelde Gerrit die ook stadsgids is,nog even iets over de Westerveldse Aa en het overloopgebied dat hier ligt.

Via het Marslandenpad kwamen we bij het Almelose kanaal. Bij het park Weezenlanden fietsten we verder langs de Assendorperdijk en bereikten we wijkgebouw de Enk. Hier konden we nog even gezellig napraten en wat drinken buiten in het zonnetje.

Het was een dag zonder hindernissen, met heel mooi weer en dit keer zonder routeboekje.Iedereen vond het heel relaxed met zo’n klein groepje.Ook de afstand was wat korter dan anders. Totaal ca. 54 km waardoor er ook tijd was om af en toe even af te stappen.

Het was een prima fietsdag geweest. De volgende staat gepland op zaterdag 24 september.

Hans (23-6-2016)